מתכון לעוגת שמרים / חלבי
כמות -2 מגש אינגליש
לחמם תנור מראש ל-180 מעלות
מצריכים:
- 500 גרם קמח דולסה ללא גלוטן
- 20 גרם שמרים (2 כפות)
- 250 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 300 גרם חלב
- 100 גרם סוכר
- קורט מלח
- למילוי 300 גרם שוקולד (איזה שרוצים /או קינמון וסוכר)
- להברשה ביצה שלמה
- כוס מים חמים וכוס סוכר לערבב יחד להכין מראש לרגע שהעגה יוצא מהתנור לשפוך על העוגה
אופן ההכנה:
- להמיסם את החמאה, סוכר והחלב כשלוש דקות
- בקערת המיקסר לשבור את הביצים
- להוסיף בהדרגה את מה שהמיסנו לקערת המיקסר
- מערבלים במיקסר את הכל יחד ובהדרגה להוסיף את הקמח, קורט מלח, עד שנוצר כדור אחד
- להוציא את כדור הבצק ולחלוק לשניים
- לרדד את הבצק בערך לגובה של 3 ס"מ , ואז למרוח את המילוי האוהב
- לגלגל את הבצק לכל אורכו ואז מתקבל רולדה אחת לחתוך באמצע הרולדה בסכין לאורך ואז לאחוז בכל אחת וליצור צמה אחד על השנייה
- להניח על תבנית ולהפריש ביצה ולתת להתפחה כ-30דקות להכפיל את הנפח
- לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש כ-28 דקות
- ברגע שיוצא מהתנור לשפוך מים וסוכר שהוכן מראש
בתאבון ברגע שמצטנן
הערות:
- ניתן להקפיא את הבצק המוכן לפני התפחה , ומתי שצריך אפשר להוציא להתפיח ולאפות
- בכל מטבח התנאים שונים וגם מעלות התנור שימו לב אפשר להוסיף בין 3-5 דקות יותר אפיה / או לחלופין אפשר לקמח על השיש או על נייר אפיה את רידוד הבצק