כשר למהדרין

מתכון לעוגת שמרים / חלבי

שיתוף לחברים

מתכון לעוגת שמרים / חלבי

 

כמות -2 מגש אינגליש

לחמם תנור מראש ל-180 מעלות

מצריכים:

  • 500   גרם קמח דולסה ללא גלוטן
  • 20 גרם שמרים (2 כפות)
  • 250 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 300 גרם חלב
  • 100 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • למילוי 300 גרם שוקולד (איזה שרוצים /או קינמון וסוכר)
  • להברשה ביצה שלמה 
  • כוס מים חמים וכוס סוכר לערבב יחד להכין מראש לרגע שהעגה יוצא מהתנור לשפוך על העוגה

 אופן ההכנה:

 

  1. להמיסם  את החמאה, סוכר והחלב  כשלוש דקות 
  2. בקערת המיקסר לשבור את הביצים 
  3. להוסיף בהדרגה את מה שהמיסנו לקערת המיקסר
  4. מערבלים במיקסר את הכל יחד ובהדרגה להוסיף את הקמח, קורט מלח,  עד שנוצר כדור אחד
  5. להוציא את כדור הבצק ולחלוק לשניים
  6. לרדד את הבצק בערך לגובה של 3 ס"מ , ואז למרוח את המילוי האוהב 
  7. לגלגל את הבצק לכל אורכו ואז מתקבל רולדה אחת לחתוך באמצע הרולדה בסכין לאורך ואז לאחוז בכל אחת וליצור צמה אחד על השנייה 
  8. להניח על תבנית ולהפריש ביצה ולתת להתפחה כ-30דקות להכפיל את הנפח
  9. לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש כ-28 דקות 
  10. ברגע שיוצא מהתנור לשפוך מים וסוכר שהוכן מראש  

 

בתאבון ברגע שמצטנן

 

הערות:

  • ניתן להקפיא את הבצק המוכן לפני התפחה , ומתי שצריך אפשר להוציא להתפיח ולאפות
  • בכל מטבח התנאים שונים וגם מעלות התנור שימו לב אפשר להוסיף בין 3-5 דקות יותר אפיה / או לחלופין אפשר לקמח על השיש או על נייר אפיה את רידוד הבצק

אולי יעניין אתכם גם..

כתבה ב N12

מוזמנים לצפות בכתבה שעשו עלינו בערוץ 12  

מתכון לעוגת שמרים / חלבי

מתכון לעוגת שמרים / חלבי   כמות -2 מגש אינגליש לחמם תנור מראש ל-180 מעלות מצריכים: 500   גרם קמח דולסה ללא גלוטן 20 גרם